Nuohousalan Keskusliitto täytti 90 vuotta: Joukolle pronssinen ansiomerkki ja Nokipoika-jäätelö juhlien jälkiruokana

Olin loppusyksystä 2022 mukana juhlistamassa Nuohousalan Keskusliiton 90-vuotista taivalta. Kunnioitettavaa ikää juhlittiin isolla porukalla Helsingissä perinteikkäässä Hotel Grand Centralissa 18.-19.11.2022. Juhliin oli saapunut lähes 200 vierasta. Väkeä oli paikalla Suomen lisäksi muun muassa Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Itävallasta.

Juhlallinen tilaisuus sisälsi puheita, kunnianosoituksia ja palkintoja. Olen itse ollut Nuohousalan Keskusliiton paikallisyhdistyksen, Satakunnan nuohoojien hallituksessa nyt viisi vuotta. Sain 90-vuotisjuhlissa tämän vuoksi hienon kunnianosoituksen, sillä minulle myönnettiin keskusliiton pronssinen ansiomerkki. Olen tästä äärimmäisen kiitollinen.

Oletko vailla nuohoojaa, autamme mm. seuraavilla paikkakunnilla: Pyhäranta, Eurajoki ja Laitila

Tapahtuman huipennus ajoittui perjantaille 18.11., jolloin oli kaikkien osallistujien yhteinen iltajuhla. Tarjoilut, tilat ja ohjelma olivat suoraan sanottuna täydelliset. Kaikesta näki, että tilaisuuteen ja viihtyvyyteen oli haluttu panostaa. Henkilökohtaisesti panostin tilaisuuteen täysin uudella nuohoojan juhla-asulla, jonka kanssa valtavan hyvää työtä teki sen valmistanut Satu-Asu.

Nuohouspalvelu Lehtimäki sai ainutlaatuisen kunnian olla myös osa juhlaillallisen menu’a, sillä jälkiruoka oli meidän viime keväänä lanseeraamamme Nokipoika-jäätelö. Tein tämän asian onnistumisen eteen paljon töitä, ja kun lopulta näin jäätelön lautasilla, oli se minulle mielettömän suuri asia.

Oli hienoa esitellä yhteistyössä Karhulinnan jäätelön kanssa toteuttamamme vilvoittava herkku kollegoille ja heidän aveceilleen. Nokipoika-jäätelö sai erittäin hyvän vastaanoton. Oma pöytäseurueeni kehui vuolaasti makuyhdistelmää, ja tilaisuuden jälkeen sain useampia olalle taputuksia siitä, kuinka herkullista jäätelömme on.

Kaikki tämä kannustaa tekemään tulevaisuudessakin uusia, persoonallisia juttuja nuohoojien ammattikunnan ja sen markkinoimisen eteen. Kohta siirrytään uuteen vuoteen 2023, ja ideoita riittää – kerrotaan niistä kuitenkin sitten hieman myöhemmin.

Uuden vuoden terveisin,
Jouko Lehtimäki