fbpx

Jussi Nalli – alan salat haltuun

Yleinen
Julkaistu: 9.12.2022
Kuva: Jussi Nalli – alan salat haltuun

Viime aikoina Jouko Lehtimäen mukana nuohouskeikoilla on kulkenut hyväntuulinen partasuu Jussi Nalli. Keski-Suomessa asuva Nalli on oppimassa nuohousalan saloja kokeneelta konkarilta.

– Tässä tarttuu joka päivä todella paljon uutta oppia. Sitä saa olla koko ajan silmät ja korvat auki. Olen ikään kuin kisällinä mestarin opissa, Nalli hymyilee.

Oman yrityksensä kautta työskentelevä Nalli on kuluvan syksyn aikana opetellut muuraustöitä Nuohouspalvelu Lehtimäen kanssa yhteistyötä tekevän Norded-muurauksen Joel Georgen opastuksessa. Nuohoustöissä hän on ollut mukana marraskuun alkupuolelta lähtien.

Oletko vailla nuohoojaa? Autamme mm. seuraavilla paikkakunnilla: Pyhäranta, Eurajoki ja Laitila

– Kysyntä ja tarve kohtasivat, sillä Joukolla on ollut vauhdikas syksy ja apukäsille on kova tarve. Sanoin hänelle, että tässä olisi yksi tekijä, ja sillä tiellä ollaan.  Meillä on ollut puhetta, että voisin suorittaa myös nuohoojan ammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksella.

Asiakaspalvelu kaiken keskiössä

Nalli on aiemmin työskennellyt lastensuojelussa, sekä tehnyt monenlaisia niin sanottuja sekatyömiehen hommia. Kokemusta on muun muassa tehtaanlinjastolta, keittiöstä ja rakennustelineiltä.

Kymenlaakson Kouvolasta lähtöisin oleva, Jyväskylässä tätä nykyä asuva Nalli viihtyy vapaa-ajallaan teatterimaailmassa. Hän näyttelee, ohjaa ja käsikirjoittaa. 

– Maailmankuva on avartunut, kun on saanut tehdä monipuolisesti erilaisia töitä. Nuohoustyössä minua vetää puoleensa ennen kaikkea asiakaspalvelu. On hienoa päästä tapaamaan joka päivä uusia ihmisiä ja viettää hetki heidän kanssaan.

– Nuohoojan tehtävä on kunniallinen työ. Me menemme ihmisten koteihin, joka on aina pyhä paikka, ja suoritamme siellä turvallisuuden kannalta todella tärkeän työn.

Tulevat ajat sisältävät siis jatkuvaa uuden oppimista. Mitä odotuksia Nallilla itsellään on?

– Jouluahan tässä kovasti jo odotellaan, joten toivon saavani Joukolta mahdollisimman paljon ammatillista oppia. Se on hyvä lahja, Nalli naurahtaa.