fbpx

Jalkapalloilijat Nokipoika-jäätelöiden äärellä – kausi ja jäätelökesä kuumimmillaan

Yleinen
Julkaistu: 19.6.2023
Kuva: Jalkapalloilijat Nokipoika-jäätelöiden äärellä – kausi ja jäätelökesä kuumimmillaan

Pallo-Iirojen naisten edustajoukkueessa on yhteensä kolme Nuohouspalvelu Lehtimäen kummipelaajaa Laura Ketola, Sanni Kuusisto ja Saara Laaksonen. Heistä kaksi viimeksi mainittua vierailivat Vermuntilassa kesäisen kauniissa maalaismaisemassa maistelemassa kolmea Nokipoika-jäätelömakua; Original, Sutarin suukko ja Kuuma pesä.

Herkuttelun lomassa vaihdoimme kuulumisia muun muassa jalkapallosta, urheilijan arjesta ja yhteistyökumppanien merkityksestä, sekä tietenkin kyseisistä jäätelöistä. Tämän keskustelun löydät tästä alta.

Karhulinnan Jäätelön valmistamista Nokipoika-jäätelöistä pääsee nauttimaan Raumalla, Eurassa ja Nakkilassa. Nokipoika Original, Sutarin suukko ja Kuuma pesä löytyvät Trattoria la mia bellasta ja Verstas Moottorikahvilasta. Raumalla Nokipoika Originalia löytyy Rauman Puistokahvilasta.

Miten kausi on lähtenyt Pallo-Iirojen naisten edustusjoukkueen osalta käyntiin?

Saara: Kausi on lähtenyt käyntiin hieman mollivoittoisesti, sillä tappiota on tullut jonkin verran. Meillä on ollut tähän alkuun sarjan kovimmat vastustajat ja pisimmät pelireissut, joten niillä on oma merkityksensä. Tappiot ovat olleet niukkoja, ja on vain uskottava omaan tekemiseen, sitä kautta se lähtee. Nyt tarvittaisiin voittoja alle, että saavutamme tavoitteemme yläloppusarjassa. Onneksi kausi on pitkä, sillä se jatkuu aina lokakuulle saakka.

Minkälaista jalkapalloilijan arki on?

Sanni: Iltaisin treenaan ja päivisin työskentelen Postilla. Jaan työkseni päiväpostia polkupyörällä, joten siinä pysyy hyvin peruskunto yllä. Se menee tietyllä tapaa yhdestä päivän treenistä. Kesällä kelitkin ovat mukavia, joten on mukava työskennellä ulkona.

Saara: Nautin kesäkuun alussa alkaneesta opettajan pitkästä kesälomasta, ja sitä kautta jää hyvin aikaa keskittyä jalkapalloon. Tämä on urani toinen palkallinen kesäloma. Opetan Karin koulussa ensi syksynä 2. luokkalaisia, joita on luokassa yhteensä 22.

Minkälainen teidän uranne on ollut jalkapallon parissa?

Saara: Olen pelannut 7-vuotiaasta asti ja tein debyyttini naisten edustusjoukkueessa 14-vuotiaana. Siitä joukkueesta ei pelaa enää kukaan muu, ja olen nyt joukkueen vanhin pelaaja.

Sanni: Aloitin pelaamisen 10-vuotiaana. Ennen tätä harrastin lentopalloa ja yleisurheilua. Viime kauden pelasin naisten edustusjoukkueen lisäksi myös B-tytöissä. Tämä kausi on siis ensimmäinen kokonaan edustuksessa.

Joukkue äänesti Saaran ensimmäistä kertaa kapteeniksi. Mitä kyseinen tehtävä merkitsee ja mitkä ovat Saaran vahvuudet johtajana?

Saara: Olen nyt joukkueen kokenein, joten sillä oli varmasti omalta osaltaan painoarvoa äänestyksessä. Kyseessä on hieno luottamuksenosoitus, ja oli kunnia ottaa tällainen tehtävä vastaan. Olen melko suorapuheinen, joten aluksi yllätyin, mutta se voi olla myös yksi vahvuuksistani. Tärkeintä on oma itsensä. Pidän viimeiseen asti joukkueen puolia ja aina mennään joukkue edellä.

Sanni: Saara on hyvä esimerkki kentällä ja kentän ulkopuolella, joten hän oli oikea valinta kapteeniksi.

Mitä pelaajalle merkitsee, että hänellä on oma kummiyritys?

Saara: On hienoa, että meillä on sellainen kummiyritys, jonka kanssa voimme toteuttaa tällaisia erilaisia tempauksia. Kaiken kaikkiaan yritysten tuki mahdollistaa monilta osin joukkueen toiminnan, joten yhteistyökumppaneiden merkitys on arjessa todella suuri. Tuki tekee meidän pelaamisestamme helpompaa ja edullisempaa.

Miltä maistuivat Nokipoika Original, Sutarin suukko ja Kuuma pesä?

Sanni: Oli kyllä hyvää, tykkäsin todella paljon. Maut ovat voimakkaita, mutta ne sopivat kaikissa kolmessa hyvin yhteen. Sutarin suukossa aidot karpalot ovat erittäin herkullisia. Voisin syödä näitä uudestaankin.

Saara: Tykkäsin kaikista, ja etenkin Sutarin suukko oli todella hyvää. Kuumassa pesässä chili potkaisee juuri sopivasti, ja se toimii yllättävän hyvin jäätelössä mansikan ja lakan kanssa.