fbpx

Ammattilainen varmistaa turvallisen ja toimivan tulisijan

Nuohouspalvelut
Julkaistu: 3.3.2022
Kuva: Ammattilainen varmistaa turvallisen ja toimivan tulisijan

Raumalainen Minna Andreasen muutti uuteen kotiin toukokuussa. Hän halusi asentaa olohuoneeseen tunnelmaa ja lämpöä tuovan tulisijan, joten asennuksessa ammattilaisen apu oli tarpeen.

“ Ostin Contura-merkkisen tulisijan Porista. Sieltä sain myyjältä vinkkiä, että Jouko Lehtimäki on Raumalla paras tähän asennustyöhön. Olin yhteydessä Joukoon, joka pääsi paikalle nopealla aikataululla, Andreasen kertoo.”

Kohde kannattaa tarkastuttaa huolella ennen uuden tulisijan asennuttamista

Syväraumassa sijaitsevassa talossa oli hormi ollut jo vuosia käyttämättömänä. Ensitöikseen Lehtimäki tarkasti hormin ja sieltä paljastui ikävä yllätys, sillä piipusta oli irronnut useampi tiiliskivi.

– Ajattelin, että takka vain asennetaan paikalleen. Onneksi otin ammattilaisen tarkastamaan tilanteen. Sitä kautta paljastui nämä korjaustarpeet, joiden avulla tulisijan käyttö on nyt turvallista.

Lehtimäki muurasi yhdessä Juha Myllykosken kanssa piippuun uudet tiilet. Tämän jälkeen piippu viimeisteltiin massaamalla.

Tulisijaa muuraamassa

– Jouko kertoi, että toinen vaihtoehto olisi ollut sukittaminen, mutta suositteli massausta. Ammattilainen tietää nämä asiat, joten luotin hänen näkemykseensä. Sain häneltä myös sähköpostitse lisätietoa, kun sitä tarvitsin.

Avaimet käteen – palvelukonsepti toi hyvän mielen

Andreasen kiittelee Lehtimäen tarjoamaa avaimet käteen -palvelua. Uuden tulisijan asennuksen sekä muuraus- ja massaustyön yhteydessä Andreasenin kotitalon katolle asennettiin kattosillat, piipunhattu ja vanhat puiset tikkaat uusittiin.

– Alunperin oli ajatus kiinnittää tikkaat uudestaan, mutta ne eivät kestäneet enää käyttöä. Näin ollen nekin päivitettiin turvalliseksi samalla kertaa.

Eikä siinä vielä kaikki

– Kaikki tämä tuli valmiiksi yhden työpäivän aikana. Lopputulos on erittäin hyvä ja työnjälki todella siisti. Nyt vain odottelen, että pääsen massan kuivumisen myötä käyttämään takkaa, Andreasen hymyilee.

Nainen katsoo kaunista tulisijaa