fbpx

Kevään kannujahti on koko kaupungin yhteinen projekti

Yleinen
Julkaistu: 17.3.2023
Kuva: Kevään kannujahti on koko kaupungin yhteinen projekti

Nuohouspalvelu Lehtimäen kummipelaajan, Rauman Lukon hyökkääjä Niklas Ylitalon katse on tiukasti lauantaina alkavissa pudotuspeleissä.

Kevään kiekkohuuma valtaa jälleen Rauman, kun Lukko aloittaa playoffs-ottelunsa lauantaina 18.3. Helsingin IFK:ta vastaan. Sinikeltaisilla on allaan vakuuttava runkosarja, jossa Lukko sijoittui sarjataulukon 3. sijalle kerättyään 60 pelaamassaan ottelussa 105 sarjapistettä.

Etenkin alkukausi oli kovaa kiitoa ja Lukon juna tuntui pysäyttämättömältä. Runkosarjan loppuun osui hieman haasteellisempi jakso, mutta tämä ei huoleta Nuohouspalvelu Lehtimäen kummipelaaja Niklas Ylitaloa.

– Mielestäni runkosarja oli meiltä kokonaisuutena onnistunut. Olemme tyytyväisiä sijoitukseen, vaikka loppu meni miten meni. Jokaisella joukkueella tulee pitkän kauden aikana notkahduksia, ja meille se sattui osumaan tähän runkosarjan lopulle, Ylitalo sanoo.

  Niklas Ylitalo saavutti keväällä 2021 tuplamestaruuden, sillä hän oli mukana sekä Lukon liigajoukkueen että A-nuorten kultamitalit voittaneissa joukkueissa.

Hän pelasi runkosarjassa 42 ottelussa ja keräsi niissä tehopisteet 2+4=6. Ylitalon periksiantamaton yritteliäisyys ja työnteko ovat tehneet vaikutuksen raumalaisiin kiekkokannattajiin. Kaiken kaikkiaan Lukko-kasvatilla on takana nyt 118 Liiga-ottelua, joissa on syntynyt tehot 4+7=11.

– Myös henkilökohtaisella tasolla olen tyytyväinen kauteen tähän mennessä. Alkukausi ei ehkä täysin täyttänyt odotuksia, mutta mitä pidemmälle kausi eteni, sitä paremmin pääsin omaan peliin kiinni. Koen, että oma pelaamiseni on mennyt eteenpäin.

Kohti pitkää sinikeltaista kevättä

Jatkopaikkaan eli välierävaiheeseen vaaditaan neljä voittoa. Jos oli Lukolla haasteellisempaa loppukaudesta, oli IFK:lla omat vaikeutensa alkukaudesta. Menneet ovat kuitenkin menneitä, eikä niitä kanneta mukana tuleviin koitoksiin.

– HIFK ei tule missään nimessä olemaan helppo vastustaja, mutta kun kaikki tekevät töitä ja olemme ytimessä, ei meitä pysäytä kukaan. Olemme työteliäs joukkue, joka pysyy kiinni kiekossa ja pyrkii uuvuttamaan vastustajan omalla pelillään. Tiivis puolustuspeli on yksi vahvuuksistamme, mutta me myös hyökkäämme hyvin, Ylitalo kertoo.

Rauma tunnetaan vahvasti jääkiekon mukana elävänä kaupunkina. Yhteisö on tiivis ja omistaan ylpeä. Tämä saatiin havaita kaikkein hienoimmillaan keväällä 2021 Lukon saavutettua historiansa toisen Suomen mestaruuden.

Kovana kiekkomiehenä tunnettu Joukokin pääsi keväällä 2021 kokeilemaan, miltä kultamitalit tuntuvat nuohoojan kaulassa ja sormissa – ja nehän tuntuivat valtavan hyviltä.

Yleisön tuki tulee olemaan se 7. pelaaja myös tänä keväänä. Yhteisenä tavoitteena on pitkä sinikeltainen kevät eli mennä päätyyn asti. Myös Nuohouspalvelu Lehtimäki on mukana sinikeltaisten taistelussa siitä kaikkein kirkkaimmasta.

– Toivon, että mahdollisimman moni saapuu hallille katsomaan raikasta playoffs-lätkää. Kun yleisö on täysillä tässä hommassa mukana, on se meille tärkeä voimavara. Tavoitteena on nostaa kannua – ja se kannujahti on koko kaupungin yhteinen projekti, Ylitalo sanoo.