fbpx

22 hienoa vuotta takana – ja yhteinen matkamme jatkuu

Yleinen
Julkaistu: 6.10.2022Kirjoittaja: Jouko Lehtimäki
Kuva: 22 hienoa vuotta takana – ja yhteinen matkamme jatkuu

Kuva: Elli Halonen

Siitä on vierähtänyt ajallisesti jo pitkä tovi, kun nuori noin parikymppinen miehen alku pohti tulevaisuuttaan. Ammatinvalinnan osalta ajatuksissa vilisi erilaisia vaihtoehtoja, miltä alalta hän haluaisi tehdä leivän pöytään.

Suku oli jo ennestään täynnä nuohoojia, sillä isä, setä ja kolme serkkua työskentelivät nuohousalalla. Se ei kuitenkaan nuoresta miehestä tuntunut omalle kohdalle varteenotettavalta vaihtoehdolta. Päinvastoin. Hän oli useasti todennut itselleen, ettei aio ryhtyä ainakaan nuohoojaksi.

Sitten sattuma astui peliin. Silloinen Rauman palopäällikkö Hannu Koivuviita otti yhteyttä ja tiedusteli kiinnostusta tarttua vapautuvaan nuohoojan paikkaan. Ehdotus sai nuoren miehen pohtimaan tuota ennen niin etäiseltä tuntunutta vaihtoehtoa.

Hetken pohdittuaan hän päätti tarttua tarjottuun tilaisuuteen. Nuohousalan Keskusliitto ry:n kurssien kautta alkoi aktiivinen kouluttautuminen alalle. Käytännön työstä oli jo olemassa osaamista työkokemuksen kautta, joten teoriaopintojen tärkeys korostui entisestään.

 

Kuva: Elli Halonen

Noista hetkistä on nyt ehtinyt vierähtää 22 vuotta. Tuo nuori mies, eli minä Jouko Lehtimäki perustin Nuohouspalvelu Lehtimäki Oy:n sunnuntaina 1.10.2000. Täyden kahdenkympin syntymäpäiviä juhlittiin siis kaksi vuotta sitten lokakuussa 2020.

Olen aina tykännyt työstäni ja kokenut nuohoojan työn omakseni. Olen myös jatkuvasti halunnut kehittää itseäni ja omaa osaamistani sekä jakaa tuota kertynyttä tietotaitoa muille. Tiivis yhteistyö alkuun Suomen ja myöhemmin koko maailman nuohoojien kanssa on vahvistanut sidettä kollegoihin ja kasvattanut minua nuohoojana.

Aivan korvaamaton apu on alusta lähtien ollut oma isäni. Häneltä olen saanut tärkeää kannustusta, tukea ja oppia. Isäni on opettanut minulle sellaisia asioita, joita muut saattavat joutua oppimaan toisinaan ehkä kantapään kautta. Arvostus isäni tekemää työtä ja häneltä saamaani oppia kohtaan on kasvanut, mitä enemmän ikää ja kokemusta itselleni on tullut.

Myös serkkujeni merkitys on ollut todella suuri. Teimme etenkin alkuaikoina hyvin tiivistä yhteistyötä ja se vei minua nuohoojana eteenpäin isoin askelin.

Kuva: Elli Halonen

Reilun kahden vuosikymmenen aikana olen saanut työskennellä yhdessä useiden muidenkin hienojen ihmisten kanssa, joista on tullut minulle myös läheisiä ystäviä. Haluan kiittää erityisesti Joelia, Jonia, Juhaa, Niinaa ja Samia, joiden kanssa saan tälläkin hetkellä työskennellä. Isoin kiitos menneistä ja tulevista kohtaamisista kuuluu teille, hyvät asiakkaat – ilman teitä, ei olisi meitä.

Kuten otsikko kertoo, minulla on yhdessä teidän kanssanne takana nyt 22 hienoa ja mieleenpainunutta vuotta, ja toivottavasti vähintään yhtä monta vuotta vielä edessä.

Tavataan tulipesien äärellä!

Oletko vailla nuohoojaa? Ota yhteyttä Joukoon ja muihin Nuohouspalvelu Lehtimäen ammattilaisiin täältä.