fbpx

Ennusmerkkejä hormin huonosta kunnosta

Hormisaneeraukset
Julkaistu: 19.8.2022
Kuva: Ennusmerkkejä hormin huonosta kunnosta

Hormit tarkastetaan vuosittain aina nuohouksen yhteydessä. Nuohooja huomauttaa asiasta, mikäli hormi vaatii kunnostusta.

– Halkeamat piipun ulkopuolella antavat jo osviittaa. Kun hormin pohjalle kerääntyy tiilen kappaleita tai laastin murua, kertoo se siitä, että hormi rappeutuu ja sen kunto alkaa olla heikko, Jouko Lehtimäki muistuttaa.

Yksi merkki hormin huonosta kunnosta saattaa olla myös sen ikä. Kun puhutaan 50 vuotta vanhoista piipuista, alkaa niissä yleensä olemaan jo jonkinlaista korjaustarvetta.

– Selvästi aistittava merkki on se, jos savua tulee huoneistoon. Myös vedon heikkeneminen saattaa kieliä hormin huonosta kunnosta. Näissä tapauksissa kannattaa tutkituttaa hormi tarkemmin. Nokipalon jälkeen tarkastus on ehdottoman tärkeää, Lehtimäki painottaa.

– Mikäli et ole kunnostanut piippua ja hormeja, tai et ole tietoinen niiden nykyisestä kunnosta, pyydä meidät paikalle arvioimaan piipun kunto.

Lisää ammattilaisen vinkkejä ja apua saat ottamalla yhteyttä nuohousalan ammattilaiseen. Laita viestiä kätevästi yhteydenottolomakkeemme kautta täältä.