fbpx

Akut ladattuina ennätyskiireisiin – kesästä kokemuksia ja virtaa

Yleinen
Julkaistu: 23.9.2022Kirjoittaja: Jouko Lehtimäki
Kuva: Akut ladattuina ennätyskiireisiin – kesästä kokemuksia ja virtaa

Syksy on meille nuohoojille aina erityisen kiireistä aikaa. Tänä vuonna palveluidemme kysyntä on jopa ennätyksellistä. Saapuva talvi ja parhaillaan käynnissä olevan energiakriisin muodostama epätietoisuus ovat saaneet täysin ymmärrettävästi ihmiset entistä aktiivisemmin liikkeelle.

Tällä hetkellä otetaan käyttöön aiempiin vuosiin verrattuna todella paljon pitkään käyttämättöminä olleita tulipesiä, jotka vaativat aina ammattilaisen apua muun muassa tarkastusten osalta. Vanhat hormit on tarkastettava aina ennen käyttöönottoa, jotta niitä voidaan käyttää turvallisesti. Toimintavarma hormi takaa omalta osaltaan rauhalliset yöunet.

Nuohousten ja tarkastusten lisäksi teemme juuri nyt runsaasti uusien tulisijojen asennuksia ja muurauksia, sekä vanhojen saneerauksia. Myös kattoturvallisuustuotteita asennetaan useissa eri kohteissa.

Kuva: Elli Halonen

Kaikki tämä tarkoittaa sitä, että kalenterimme täyttyvät ennennäkemättömään tahtiin. Arvostamme jokaista asiakastamme yhtä paljon ja palvelemme teitä kaikkia järjestyksessä parhaamme mukaan. Teemme koko henkilöstön voimin pitkiä työpäiviä, jotta suma saadaan purettua mahdollisimman nopeasti. Haluankin kiittää jo tässä kohtaa teitä kaikkia kärsivällisyydestänne.

Kiire on aina positiivinen asia, kuten myös se, että olemme valmistautuneet vauhdikkaaseen syksyyn lataamalla kesän aikana omat akkumme täyteen. Näin ollen tekijöistä ei lopu virta, vaan työskentelemme täydellä teholla – laadusta tinkimättä. Nautimme omasta työstämme, mikä heijastuu kaikkeen tekemiseen.

Kuvassa kanssani taitavat näyttelijät Niklas Saramo ja Heli Nokkosmäki.

Uutta virtaa teatterilavalta ja laskuvarjohypystä

Tämän nokipojan mennyt kesä oli monin tavoin upea ja vauhdikas. Suvikuukaudet sisälsivät sopivassa suhteessa töitä ja lomailua. Aurinkoiset päivät hellivät ja sain nauttia itselleni täysin uusista asioista.

Olin ensimmäistä kertaa elämässäni mukana kesäteatterin lavalla, kun esiinnyin Rauman Iltanäyttelijät ry:n Aitan takana avaruus -musiikkinäytelmässä. Maaliskuun alussa lukuharjoituksilla alkanut projekti sai huipennuksensa heinäkuun näytöksissä. Saimme esiintyä aivan valtavan hienon työryhmän kanssa useammalle upealle yleisölle Vanhan Rauman sydämessä Kalatorilla.

Raumaan Unajaan sijoittuvassa fiktiivisessä näytelmässä roolihahmoni oli talon tuleva isäntä Kaarlo Kivimäki.

Itseäni toki jännitti alkuun, mutta ajan myötä ja toisiaan kannustavan ryhmän avulla huomasin kuuluvani lavalle. Kyseessä oli yksi elämäni hienoimmista kokemuksista, joten olen erittäin kiitollinen siitä, että minua pyydettiin mukaan ja että päätin myös tarttua tähän tilaisuuteen. Tälle kokemukselle haluan jatkoa myös tulevaisuudessa.

Minulla on ollut pitkään haaveena laskuvarjohyppääminen, ja päätin toteuttaa myös tämän toiveen kuluneen kesän aikana. Kävimme suorittamassa hypyn yhdessä poikani Niklaksen kanssa. Yhteinen kokemus, josta jäi hieno muisto meille molemmille – sellainen, jota on vaikea edes sanoin kuvailla.

Tandemhyppykurssi suoritettu.

Työskentelen paljon yläilmoissa kaupungin katoilla, mutta siitäkin huolimatta olen aina kokenut omaavani jonkin asteisen korkeanpaikan kammon. Olen pyrkinyt siedättämään ja totuttamaan itseäni kyseiselle pelolle tekemällä erilaisia asioita aina benji-hypystä lähtien. Laskuvarjohyppy oli yksi hyvä lisä tähän listaan.

Kesän helteissä sain viettää runsaasti aikaa yhdessä lasteni kanssa. Kävimme monesti esimerkiksi uimassa, SUP-lautailemassa ja veneilemässä. Nämä ovat niitä hetkiä, jotka pysyvät meidän muistoissamme ikuisesti.

Ilmojen halki käy nokipojan tie.

Työpäivinä nuohosimme pääsääntöisesti kesämökkejä. Saaristossa liikkuminen on aina erittäin hienoa. Ihmiset ovat lomalla ja poikkeuksetta hyvällä mielellä – ja se jos mikä tarttuu myös meihin nuohoojiin. Upeat merelliset maisemat ovat kuin piste i-kirjaimen päälle.

Kaiken tämän voimalla on mukava suunnata kohti loppuvuotta – kiireistä syksyä ja tunnelmallista talvea. Nähdään tulisijojen äärellä!

Syysterveisin,
Jouko Lehtimäki
Nuohouspalvelu Lehtimäki
Ota yhteyttä täältä.