fbpx

Toteutamme hormisaneerauksia Rauman alueella ja ympäryskunnissa. Hormien kuntotutkimukset ja saneeraukset ovat tärkeitä etenkin siksi, että rapautunut ja huonokuntoinen savupiippu muodostaa aidon turvallisuusriskin.

Hormisaneerauksen onnistuvat myös mm. näillä paikkakunnilla:

 

Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja tilaa arviokäynti mahdollisimman pian.

Savupiipun korjauksen ja hormisaneerauksen hinta

Savupiipun korjauksen ja hormisaneerauksen hinta määräytyy aina kohteen ja kunnostusmenetelmän mukaan. Näin ollen valitettavasti tarkkaa hintaa ei pysty ennen kartoitusta antamaan. Hormisaneerauksen hinta lähtee yleisimmin 1000 eurosta ylöspäin.

Savupiipun korjaus antaa piipulle useita huolettomia vuosia

Savupiipun kuntoa ei aina edes tiedetä, tämä on yleistä erityisesti vanhoissa taloissa. Tällöin kunto pitäisi tarkistaa heti ensi tilassa.  Saneerausta vaativa hormi ei välttämättä vedä kunnolla tai varaa lämpöä. Savu ja häkä saattavat päästä vuotamaan sisätiloihin. Pahimmillaan seurauksena voi olla häkämyrkytys tai tulipalo. Hormisaneerauksen avulla nämä ongelmat vältetään ja piipusta tulee taas paloturvallinen.

Meiltä hormisaneeraukset kaikkiin kohteisiin

Teemme hormisaneeraukset omakotitaloihin, kesämökkeihin ja taloyhtiöihin – käytännössä siis kaikkiin kohteisiin, joissa savupiippuja ja hormeja on. Alkukartoituksessa hormin kunto selvitetään perinpohjaisesti, tämän jälkeen päätetään parhaiten soveltuva saneerausmenetelmä. Tässä vaiheessa saat myös seikkaperäisen kustannusarvion urakalle. Saneeraus voidaan toteuttaa esimerkiksi sukittamalla, massaamalla tai putkittamalla, hieman kohteen vaatimuksista riippuen. Tarvittaessa puramme vanhan hormin kokonaan pois ja rakennamme sen alusta alkaen täysin uusiksi.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja tilaa arviokäynti mahdollisimman pian.

Milloin kannattaa harkita vakavasti savupiipun korjausta

  • Savupiipussa on huono veto
  • Hormi on todella pikinen
  • Savupiipussa on savuvuoto/savuvuotoja
  • Halkeama savupiipussa
  • Vahvasti rapautunut tiilihormi

Mitä hyötyä on savupiipun korjauksesta?

  • Savupiipun rakenne vahvistuu
  • Savupiippu on jälleen paloturvallinen
  • Tiilipiipun käyttöikä pitenee
  • Takan tai tulisijan veto paranee
  • Mahdolliset savuvuodot korjaantuvat ja talon sisäilma on mahdollisesti parempi

Hormin massaus ajankohtainen?

Onko talon tai rakennuksen hormi tai hormit päässeet huonoon kuntoon? Eikö savupiippu vedä kunnolla? Esimerkiksi se voi olla merkki piipun halkeamista ja huonosta kunnosta. Tässä tapauksessa hormin massaus voi tulla kuuloon. (Tilanne kannattaa aina ensiksi tutkia). Massauksella kunnostettu hormi erittäin harvoin pienenee, joten pinnoittamalla saadaan tukittua mm. halkeamat ja parannettua näin savupiipun vetoa.

Mikä on hormin massauksen hinta?

Karkeasti voidaan sanoa, että hormin massauksen hinta on 150-200 euroa per metri eli esimerkiksi 10 metrin hormin massaus maksaa 1500-2000 euroa. Annamme hinnan kuitenkin aina tapauskohtaisesti, joten muistathan, että hinta voi olla alle tai yli edellä mainitun hinnan.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja tilaa arviokäynti mahdollisimman pian.